بهترین چسب وکیوم ممبران
فرایند روکش دار کردن MDF توسط فویل های PVC در صنعت دکوراسیون داخلی بسیار حائز اهمیت است چرا که کیفیت محصول نهایی به مرغوبیت جنس مواد و فرایند اجرا بستگی دارد. علاوه بر جنس روکش PVC و MDF، نوع چسب وکیوم ممبران استفاده شده در کیفیت محصول نهایی نیز تاثیرگذار است. از جمله ویژگی هایی که این چسب ها باید دارا باشند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقاومت حرارتی بالا
- مقاومت بالا در برابر رطوبت
- چسبندگی خوب به روکش های PVC، PP، PET و فویل های ABS
- خشک شدن سریع
- قابلیت اسپری شدن یکنواخت و استفاده آسان
- فاقد ترکیبات مضر برای سلامت کاربران و محیط زیست
مقاومت حرارتی بالا
مقاومت حرارتی به معنای حداکثر دمای قابل تحمل برای چسب های وکیوم ممبران است که خواص چسبندگی خود را در دماهای بالاتر از این دما از دست می دهند. این ویژگی در انتخاب چسب های وکیوم ممبرانی که در تولید قطعات آشپزخانه نزدیک به اجاق های گاز استفاده می شوند بسیار حائز اهمیت است. همچنین در برخی از مناطق گرمسیری که درجه حرارت هوا در تابستان به شدت بالا می رود باید مقاومت چسب به گونه ای باشد که قطعات روکش شده خراب نشوند.
در چسب های تک جزیی متوسط این دما 80 درجه سانتیگراد تعریف شده است. این دما می تواند در چسب های دوجزیی که به همراه هاردنر استفاده می شوند تا 120 درجه سانتیگراد نیز افزایش داده شود. لازم به ذکر است که پس از روکش کردن قطعات MDF، مقاومت حرارتی چسب ها به نوع، ضخامت و دمای فعال شدن چسب ها در طی فرایند روکش دار کردن بستگی دارد. در مورد برخی از روکش های ضخیم تر قابلیت افزایش دما و فعال شدن حداکثری چسب وجود دارد که باعث افزایش مقاومت حرارتی چسب ها می شود و در مورد برخی دیگر از روکش ها باید با حداقل دمای فعالسازی کار کرد.
مقاومت بالا در برابر رطوبت
جهت بررسی مقاومت رطوبتی چسب های وکیوم ممبران استانداردهای جهانی DIN/EN 204 و DIN/EN 205 تعریف شده اند که بر اساس این استانداردها به چهار دسته D1 تا D4 تقسیم می شوند. چسب هایی که در دسته D1 قرار می گیرند کمترین میزان مقاومت در برابر رطوبت و چسب هایی که در دسته D4 قرار می گیرند بیشترین مقاومت را در برابر رطوبت از خود نشان می دهند. مصرف کنندگان چسب های وکیوم ممبران بر اساس نوع کاربرد محصول نهایی می توانند محصولات با استاندارد مناسب را انتخاب کنند به طور مثال در مناطق با رطوبت هوای بالا و یا برای روکش دار کردن کمدهای سرویس های بهداشتی و کابینت های کنار سینک آشپزخانه بهتر است از چسب هایی در گروه D4 استفاده شود.
قابلیت اسپری شدن یکنواخت و استفاده آسان
معمول ترین روش اعمال این چسب ها استفاده از نازل پیستوله و پاشش چسب بر روی قطعات چوبی (عمدتا MDF) است تا چسب به صورت یکنواخت روی سطح کار پخش شده و باعث چسبندگی یکنواخت روکش های PVC به قطعات چوبی شوند. خواص رئولوژیکی این چسب ها باید به گونه ای باشد که با استفاده از یک اسپری استاندارد این چسب ها به خوبی روی سطح کار پخش شوند. به همین دلیل است که تولید کنندگان چسب های وکیوم ممبران معیار خواص رئولوژیکی یعنی ویسکوزیته محصولات خود را اندازه گیری و گزارش می کنند تا مصرف کنندگان بهترین روش اعمال چسب را انتخاب کنند.
سیستم های دو جزئی، درست قبل از استفاده بر اساس نسبت تعیین شده، اجزاء و مقدار توصیه شده مخلوط می شوند تا واکنش مورد نیاز حاصل شود و سیستم به طور کامل پیوند بخورد. پیروی از این دستورالعمل ها و تعیین زمان برای اثربخشی پخت بسیار مهم و دشوار است. همچنین، سیستم های دو جزئی زمان محدودی برای استفاده دارند زیرا به مرور زمان اتصال عرضی باعث ژل شدن سیستم و غیر قابل اجرا شدن آن می شود. این محدودیت ها باعث عدم استقبال کاربران برای مصرف چسب های پایه آب دو جزئی در این حوزه شده است. سیستم های یک جزئی دارای مزیت عدم نیاز به اختلاط هستند و بنابراین کاربرد آنها آسان تر است.
خشک شدن سریع
یکی از ویژگی های چسب های وکیوم ممبران خشک شدن سریع چسب پس از اعمال بر روی قطعات چوب می باشد. طریقه استفاده این چسب ها به گونه ای است که پس از پاشش و خشک شدن این چسب ها روی قطعات MDF، این قطعات در دستگاه وکیوم ممبران قرار می گیرند تا روکش دار شوند. خشک شدن سریع چسب پاشش شده باعث صرفه جویی در زمان و روکش دار کردن تعداد قطعات بیشتری می شود همچنین کار رابرای اپراتورها آسان تر می کند.
فاقد ترکیبات مضر برای سلامت کاربران و محیط زیست
در طی سال های اخیر، سطوح روکش شده با مواد ترموپلاستیک بازار رو به رشدی در صنعت دکوراسیون داخلی و کابینت های آشپزخانه داشته است که باعث افزایش تقاضا برای تولید و درنتیجه افزایش تقاضا برای چسب های مناسب این حوزه شده است.
در دهه های گذشته از چسب های اوره فرمالدهید پایه حلال برای روکش کردن قطعات چوبی استفاده می شد که خطرات جدی برای سلامت و محیط زیست را به همراه داشت. چسب های پلی یورتان پایه آبی یک و دو جزئی فاقد حلال های آلی فرار بوده و با قدرت چسبندگی، دوام و آستانه جدایش بالا بسیار مورد توجه قرار گرفته اند.
عدم وجود حلال های آلی مضر و استفاده از آب به عنوان حلال اصلی در ترکیب این چسب ها نه تنها سبب بی خطر بودن این محصول برای سلامت کاربران شده است بلکه سبب کاهش خطرات آلودگی محیط زیست ناشی از ضایعات محصولات نهایی ساخته شده از این چسب ها شده است.
بدون دیدگاه