پشتیبانی شبکه‌های اجتماعی: 09103406554

چسب های پایه آب

30

فروردین 1401

آنچه در ادامه این مطلب میخوانید

معرفی چسب های پایه آب

توسعه محصولاتی که سلامت و ایمنی را تضمین کند و همچنین اثرات محیط زیستی را کاهش دهد، باعث شده سهم چسب‌های پایه آبی از بازار جهانی روز به روز افزایش یابد. چسب‌های پایه آبی به دلیل سازگاری با محیط زیست و مواد آلی فرار کم، جایگزین مناسبی برای سیستم‌های بر پایه‌ی حلال‌های آلی هستند. این چسب‌ها خطر بزرگی برای سلامتی به همراه ندارند و بخارات سمی یا بدبو منتشر نمی‌کنند.

انواع چسب‌های پایه آب

چسب های پایه آبی از ترکیب مواد پلیمری، آب و افزودنی ها تشکیل می شوند. این چسب ها برای سطوح متخلخل و غیر متخلخل مناسب هستند. چسب‌های پایه آب به صورت امولسیون و یا دیسپرژن فرموله می شوند و در حالتی که آب تبخیر می شود و یا جذب لایه زیرین می شود فعال می گردند. تعداد زیادی از فرم‌های شیمایی این چسب ها وجود دارد که ممکن است طبیعی و یا غیر طبیعی باشند ولی معروف ترین آن ها عبارتند از:

  • امولسیون های وینیل استات اتیلن (VAE) یا پلی وینیل استات (PVA)
  • چسب‌های پایه آب اکریلاتی
  • چسب های پایه آّب طبیعی یا بیولوژیکی
  • چسب های لاستیک طبیعی
  • چسب های پلی یورتان پایه آبی
  • افزودنی های چسب های پایه آب

امولسیون های بر پایه وینیل استات

این نوع از چسب‌های پایه آب دارای نوع پرکاربرد و اصلی می باشند. یکی از امولسیون های پرکاربرد برپایه وینیل استات، امولسیون های پلی وینیل استات ( PVA) می باشند. آن­ها از نوع پلیمرهای آلیفاتیک (aliphatic) هستند و ترموپلاستیک در نظر گرفته می شوند. این امولسیون ها روی سطوح  متخلخل مانند کاغذ، چوب، منسوجات بافته نشده، پارچه ها و حتی مواد سنگی مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربرد چسب‌های پایه آبی وینیل استات

این چسب ها روی کاغذ می توان مقواهای بسته بندی، چسباندن کتاب، نامه و لیبل ها را نام برد.

نوع دیگر پرکاربرد این محصولات، چسب‌های وینیل استات اتیلن (VAE) هستند. این چسب ها مزیت های قابل توجهی نسبت به چسب های پایه آب پلی وینیل استات دارند. آن­ها نسبت به چسب های پلی وینیل استات قدرت چسبندگی بالاتری دارند. این نوع از چسب‌های پایه آب همچنین برای سطوح غیر متخلخل نسبت به چسب های پلی وینیل استات مناسب تر هستند. چسب های VAE همچنین دارای انعطاف پذیری بیشتر و مقاومت بالاتری در برابر رطوبت نسبت به چسب های PVA هستند.

کاربرد چسب‌های پایه آبی وینیل استات اتیلن

استفاده از این چسب ها در بسته بندی های انعطاف پذیر یکی از مهم ترین کاربردهای آن ها است. از دیگر کاربردهای این چسب ها می توان به استفاده از آن ها در صنعت دکوراسیون داخلی، صحافی کتاب و صنایع نساجی نام برد.

چسب‌های پایه آبی اکریلاتی

چسب های پایه آبی اکریلیکی از یک امولسیون یکنواخت وینیل استات، EVA ، یا رزین های سنتزی اکریلیکی در آب تشکیل شده اند. بسیاری از چسب‌های پایه آبی اکریلیکی اتصال عرضی با سطح زیرین خود تشکیل می‌دهند که سبب افزایش مقاومت آن­ها در برابر تغییرات آب و هوایی و گذر زمان می­شود.

کاربرد چسب‌های پایه آبی اکریلیکی

از مهم­ترین کاربردهای این چسب­ها می­توان به استفاده از آن ها در چسب های حساس به فشار و چسب های لمینیت کاغذ اشاره کرد. چسب های امولسیونی پایه اکریلیکی به طور معمول بسته بندی و به طور خاص جعبه­های مقوایی استفاده می شود.

چسب های طبیعی یا بیولوژیکی

این چسب ها با استفاده از گیاهانی مانند نشاسته و دکسترین و یا مود پروتئینی مانند کازئین، دانه های سویا و یا آلبومین شیر تهیه و تولید می شوند. چسب های بیولوژیکی بر پایه کازئین زمان خشک شدن طولانی، قدرت چسبندگی و مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارند. دکسترین گرچه مقاومت چندانی در برابر رطوبت ندارد ولی در برابر برخی مواد خاص دوام بالایی دارد و به طور معمول در صنایع کاغذ استفاده می شود.

چسب های طبیعی یا بیولوژکی به دو شکل مایع و پودر تولید می شوند و هردو قبل از استفاده باید با آب مخلوط شوند. در این حالت چسب پس از تبخیر آب و یا جذب آب توسط سطح زیرین شکل فیزیکی چسب تغییر کرده و ایجاد چسبندگی می­کند.  بسیاری از این چسب‌های پایه آب بیولوژیکی قابلیت نگهداری و بسته بندی برای استفاده را ندارند و به همین دلیل به صورت گسترده استفاده نمی‌شوند.

چسب های پلی کلراید و لاستیک مصنوعی

یکی از اولین چسب های مورد استفاده برای اتصال مواد مختلف این چسب‌ها هستند. به دلیل ظرفیت الاستیک شدن این چسب ها وقتیکه گرم می شوند، این چسب یکی از پرکاربردترین چسب ها در بازار چسب هستند و معمولا جهت چسباندن سطوح آلی و متخلخل مانند چرم، کاغذ و پارچه­ها استفاده می شوند.

چسب های پلی کلراید با سمیت خیلی پایین چسبندگی خیلی خوبی دارند. در اینگونه چسب ها برای رسیدن به چسبندگی ایده آل باید مقادیر مشخصی از تکیفایر ر به ان چسب ها اضافه نمود. این چسب ها به دلیل داشتن ویژگی هایی از جمله  مقاومت در برابر آب، انعطاف پذیری و تنوع انتخاب مناسبی برای استفاده در صنعت کفش و لباس هستند.

چسب های پلی یورتان پایه آبی

چسب های پلی یورتان پایه آبی با توجه به ویژگی هایی که دارند قابلیت استفاده در شرایط آب و هوایی مختلف را فراهم آوردند. شیمی این چسب‌های پایه آبی به گونه ای است که قادر هستند با صرف انرژی خیلی پایین سطوح مختلفی را به یکدیگر بچسبانند. چسبندگی قوی در عین مقاومت در برابر سرما، گرما و رطوبت از ویژگی های بارز این چسب‌ها است. چسب های پلی یورتان پایه آب، اتصالاتی با الاسیته و دوام بالایی ایجاد می کنند. این نوع از چسب‌های پایه آب همجنین دارای ویژگی های بارز زمان خشک شدن کوتاه، اجرای آسان و قابلیت پاک کردن ابزار و وسایل بعد از استفاده را دارند. این مواد شیمیایی برای چسباندن سطوح مختلف پلاستیکی، چوبی و فلزی طراحی شده اند.

موارد استفاده از چسب های پایه آبی

چسب های پایه آبی شامل یک بخش آلی هستند که در محیط آبی پراکنده شده اند. وقتی که آب موجود تبخیر و یا در بافت سطوح زیرین جذب می شود، چسب در اثر نیروهای بیرونی مانند دما و فشار فعال شده و دو سطح را به یکدیگر می چسباند.

چسب های پایه آبی به طور مشخص برای چسباندن سطوح متخلخل مانند کاغذ، پارچه، چوب، مقوا و بعضی از پلاستیک ها بسیار مناسب هستند. چسب های پایه آب در صنعت مزیت های فوق العاده ای نظیر قیمت کم و عدم وجود حلال های مضر نسبت به چسب های پایه حلال دارند. این چسب ها همچنین خطرات کمتری برای سلامتی انسان و محیط زیست دارند. از کاربردهای این چسب ها در صنایع مختلف می توان به مواردی نظیر صنعت ساختمان و دکوراسیون داخلی ،صنایع پزشکی، صنایع بسته بندی مواد غذایی، نوار چسب ها و لیبل ها، بسته بندی های کاغذی و پوشاک و لوازم ورزشی اشاره کرد.

 مشاوره آنلاین و ثبت سفارش در واتسا

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Twitter

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *